Om onze activiteiten mogelijk te maken is geld nodig. We rekenen daarvoor op de steun van de lokale overheid en op die van fondsen. Jaarlijks is een bedrag nodig van € 50.000,- voor de vaste lasten van de huisvesting. De kosten van de activiteiten zijn variabel en bestaan vooral uit vergoedingen voor de begeleiders en uit investeringen in materialen. Per activiteit kunnen deze sterk verschillen.  Zo kan een activiteit vooral gedragen worden door vrijwilligers uit de buurt en weinig investeringen vragen (denk daarbij aan een taaloefengroep), maar als het gaat om een serieuze opleiding waarbij we als blauwe huis de praktijkplaats bieden dan nemen de kosten toe. Vergelijkbaar is dat ook bij het bieden van cursussen of het waar we werkmeesters moeten inschakelen. Per activiteit gaan we dan ook telkens op zoek naar financiering.

  • voor de fietsreparatie hebben we leermeesters nodig
  • voor de weggeefwinkel zijn we op zoek naar vrijwilligers
  • voor de taaloefengroepen zoeken we ook naar vrijwilligers
  • we zoeken naar werkmeesters voor de begeleiding bij beheer, diverse werkplaatsen en het starten van bedrijfjes

Maar we hebben ook gereedschappen nodig, zowel voor de fietsreparatie, voor de meubelmakers, voor de textielwerkers en voor de ontwerpers van websites en wat er nog meer allemaal gaat ontstaan.

 

En niet onbelangrijk: we willen een fonds gaan vormen om statushouders die de stap naar een eigen bedrijf, naar een opleiding en een stevige toekomst willen zetten en daarvoor extra middelen nodig hebben  te kunnen ondersteunen.

Contact ons

We zijn nu niet bereikbaar maar stuur ons een mailtje en wij nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search