Fietsen zijn nog steeds een belangrijk vervoermiddel. Goedkoop, makkelijk in onderhoud en overal op de wereld te gebruiken. Het wordt nog gemakkelijker als je ook weet hoe je ze moet onderhouden en als het nodig is, ze ook kunt repareren. Dat kun je leren in onze fietsreparatiewerkplaats.

De fietsen die we voor de lessen gebruiken gaan als ze zijn opgeknapt naar de vluchtelingenkampen in onder meer Jordanië en Turkije. Van de fietsen die niet meer op te knappen zijn, gaan de onderdelen die kant op.

De fietsreparatie is met name bedoeld voor statushouders die op deze manier iets leren dat eigenlijk elke Amsterdammer moet kunnen. En terwijl je leert fietsen repareren kun je ook al je Nederlands oefenen en verbeteren.

Hoe werkt het:

  • Je wilt fietsen leren onderhouden en repareren en je kunt gedurende een aantal maanden een vaste dag per week, meld je dan bij ons aan of kom gewoon eens lang
  • Je “adopteert” een fiets en je gaat met deze fiets aan de slag om hem weer helemaal goed en compleet te maken
  • Je werkt vooral zelfstandig, maar er zijn altijd ook anderen aanwezig aan wie je vragen kunt stellen of die je kunnen helpen
  • Een aantal uren per dag is er een leermeester aanwezig, iemand die veel en misschien wel bijna alles weet over fietsen en repareren, en daar kun je dan de echt moeilijke vragen aan stellen.

 

Ben je toevallig heel goed in het repareren van fietsen en kun je dat ook aan anderen duidelijk maken (ook als spreken ze nog weinig Nederlands) en wil je dat wel een dag per week gedurende een langere periode doen, dan hebben we je heel hard nodig.

Contact ons

We zijn nu niet bereikbaar maar stuur ons een mailtje en wij nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search